AGENDA
2 maart - 12 mei  
2024 | Kunstuitleen Alkmaar | Samen met Isa Roelink & V&B

November 2023 interviewde Merlin Everts mij voor het het AD / Indebuurt.nl over mijn werk en mijn leven. Lees het interview hier

Schermafbeelding-2023-12-14-om-15.25.23

EERDER

Britt-Dorenbosch-Hug-Glow-Grow

UTRECHT23
Kunstuitleen Utrecht

25 november t/m 2 december 2023

Het is opmerkelijk hoe vaak we voorbijgaan aan de schoonheid van de geschapen wereld en de oerkracht van de natuur. In UTRECHT23 kijken we naar de (menselijke) natuur, gezien door de ogen van vijf Utrechtse kunstenaars: Charles Donker, Britt Dorenbosch, jorn van leeuwen, Bob Mollema en Sigrid Nora Van Der Mersch. We worden opnieuw bewust wordt gemaakt van de ongelooflijke schoonheid van de natuur en je verbonden voelt met de diepgewortelde kracht die in ieder van ons schuilt.

Poster-Waterbolk-Britt-Dorenbosch

En Hoe Het Leven Een Beetje Meer Werd
Galerie Waterbolk
28 november t/m 3 december 2023

De laatste week van november ga ik een week lang werken in Galerie Waterbolk. Kom langs voor een praatje en kijk rond tussen de collages, grafiek en tekeningen die ik gemaakt heb voor de serie Welkom Marie, en hoe het leven een beetje meer werd.

De-Vishal-poster-Dancing-Through-Uncommon-Worlds

Dancing Through (Un)Common Worlds - De Vishal
11 maart 2023 tot 16 april 2023

Deze lente was mijn werk onderdeel van de expositie Dancing Through (Un)Common Worlds. Een initiatief van Lola Bezemer met een selectie kunstenaars die, óf de wereld op een specifieke
manier observeren, óf zelf werelden creëren. Alle kunstenaars hebben
een bepaalde speelsheid en gevoeligheid in hun werk die de kijker uitnodigt om de persoonlijke leefwereld van de kunstenaar te betreden.

v700
IMG_1461
AFA852CA-021D-4F7D-A057-FD8FE3557075
v700
v700
IMG_1313-1

Flowers
Ter ere van mijn 35e verjaardag heb ik drie collages gemaakt, waarvan hoogwaardige reproducties van zijn gemaakt. Drie bloemen uit de omgeving van mijn atelier in Utrecht. Kijk voor specificaties en prijzen in mijn shop.

Studio Image Project
Now Live

Tijdens mijn werktraject van het K.F.Hein stipendium in 2017 heeft Willem Popelier mijn atelier vastgelegd. Deze beelden zijn nu onderdeel van het Studio Image Project van Friend Of The Artist (FOA), een initiatief uit Amerika ter bevordering van de kunst wereldwijd. FOA heeft me voor hun website geinterviewd over mijn werkproces en werkplek. Lees het interview nu hier en scrol/swipe/snuffel daarna rond in hun ruime database van interessante werkplekken van over de hele wereld.

Schermafbeelding-2022-10-10-om-21.01.11

MU-SEE-UM | art of being small

Laat kunst verbinden.
Om het museum tijdens de lange lockdowns naar de mensen toe te brengen hebben Kars+Boom, Max Kisman, Mianne de Vries en ik een minimuseum ontworpen voor bij je thuis. Drie kunstwerken zijn opgedeeld in 50 kleine stukken. Met elk MU-SEE-UM krijg je drie verschillende kunstwerken
van 3x4 cm in handgemaakte keramische lijsten.

Een giclée print van een collage met een kivietsbloem is mijn bijdrage aan deze eerste uitgave. Een van mijn lievelingsbloemen in de lente (hoewel alle bloemen in de lente me gelukkig maken), en een bloem die me terugbrengt naar de tuin van mijn kindertijd. 

MU-SEE-UM No.1 is te koop via: www.mu-see-um.nl for €166 of stuur me een email

(info voor pers)


mu-see-um art of being small art box
Mu-see-um
IMG_0159
IMG_1290
IMG_9796
Mu-see-um

EERDER

britt-met-tapijt

Museum Voorlinden
28 juni 2020

Een laatste knuffel voordat dit schilderij zijn eigen weg gaat. Want vanaf deze dag maakt het schilderij Tapijt deel uit van de collectie van museum Voorlinden. Ik voel me vereerd en ben erg blij dat dit prachtige museum het nieuwe thuis wordt van een van mijn favoriete schilderijen.

 

logo
Ann deMeester at Jessica Stockholder Centraal Museum with painting by Britt Dorenbosch

Jessica Stockholder: Stuff Matters | Centraal Museum | Utrecht
2019 | 19 april - 1 september

Voor de tentoonstelling Stuff Matters werd Jessica Stockholder uitgenodigd te struinen door de museumcollectie van het Centraal Museum. Ze selecteerde meerdere kunstwerken uit het depot om in haar eigen werk en in haar presentatie te verwerken. Naast 60 werken van meer dan 45 makers koos ze mijn schilderij Albums in haar hoekje vol stillevens. Het schilderij hing tussen werk van o.a. Peike Koch, Lieven Hendriks en Vincent van Gogh.

Op de foto hiernaast zie je mijn werk tussen de meesterstukken en op de voorgrond Ann Demeester die voor het televisieprogramma Nu te zien! een goede hoek had uitgekozen.

K.F. Hein Art Stipend
2017 | juli

Tijdens mijn werkperiode voor het K.F. Hein Kunststipendium hield ik een blog blij waarin ik een kijkje gaf in mijn werkproces. Je kunt de twee blogs lezen op de website van het K.F. Hein Fonds:  blog1 en blog2

 

KFHein Blog 2 Britt Dorenbosch
Britt Dorenbosch wins K.F.Hein Stipend

Photo by Anna van Kooij

K.F. Hein Kunststipendium | Utrecht
2016 | 23 september

Ja! Ik heb het K. F. Hein Kunststipendium 2017 gewonnen met mijn schetsontwerp Thuis. De jury was onder de indruk van mijn zeer persoonlijke onderzoeksvoorstel dat het publiek toch in staat stelt zich verbonden te voelen met het onderwerp. Komend jaar onderzoek ik het begrip thuis door middel van schilderen en tekenen. De resultaten zullen in het najaar van 2017 te zien zijn in de Nieuw Utrecht Kamers in het Centraal Museum Utrecht.