BRITT DORENBOSCH
EN HOE HET LEVEN EEN BEETJE MEER WERD

Galerie Waterbolk
28 november t/m 3 december

Poster-Waterbolk-Britt-Dorenbosch-1
Egg_Ei_2023_Britt-Dorenbosch-IMG_3369
The-Birth-Of-Conception-Britt-Dorenbosch-klein


Wat heb jij meegekregen van huis? En wat geef jij door? Britt Dorenbosch (1986) onderzoekt in haar multidisciplinaire werk antwoorden op deze vragen door ervaringen uit haar dagelijks leven met ontwapenende eenvoud te schilderen en te tekenen. Deze ogenschijnlijk banale momenten zijn meer dan vluchtige gebeurtenissen. Voor Dorenbosch zijn het zorgvuldig gekozen momenten waarin ze haar ervaringen met het moederschap en herinneringen aan haar jeugd overdenkt.

Mollige peuterhanden die een mandarijn pellen, opengesneden peren die verwijzen naar de bevalling, een blik naar beneden tijdens het kolven: het zijn intieme en persoonlijke momenten uit het moederschap die op liefdevolle wijze worden verbeeld. Vanuit deze zachtheid werpt Dorenbosch een scherpe blik op de vraag of er werkelijk ruimte is voor de moeder in onze samenleving. Het stigma van de moeder als sentimentele vrouw en de misvatting dat een moeder geen kunstenaar kan zijn, bestaan helaas nog steeds.

 Het kleurrijke werk van Dorenbosch is daarmee een ode aan moeders en ouders in het algemeen. Waarbij het de complexiteit van vrouwelijkheid, liefde en familie-identiteit laat zien, en hoe onze keuzes toekomstige generaties beïnvloeden. Het is een intieme reis door de generaties, het moederschap, vruchtbaarheid en vrouwelijke kracht. prijslijst

instagram / facebook / linkedIn

schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

DA2F6AFA-AAAB-431F-9F94-6B312D850AC9

Britt Dorenbosch
www.brittdorenbosch.nl
mail@brittdorenbosch.nl
+31 6 13 63 04 87