Cursus-kinderen-tekenen-tekenles-Utrecht-Leidsche-Rijn

Cursus tekenen voor kinderen
5 - 7 en 8 - 12 jaar

Ateliers de Kersenboomgaard - Utrecht Leidsche Rijn


Voor alle kinderen in Utrecht: na de zomervakantie start er weer een cursus tekenen voor kinderen. In zeven lessen leer je alles over verschillende tekenmaterialen en laten we onze creativiteit de vrije loop. 

woensdagmiddag
14:00 - 15:00 | 5 - 7 jaar 
15:30 - 17:30 | 8 - 12 jaar 

Start: 31 augustus

Kosten:
5 - 7 jaar € 60
8 - 12 jaar € 120

Is dit iets voor jou kind? Neem dan contact op via mail@brittdorenbosch.nl

MU-SEE-UM | art of being small

Laat kunst verbinden.
Om het museum tijdens de lange lockdowns naar de mensen toe te brengen hebben Kars+Boom, Max Kisman, Mianne de Vries en ik een minimuseum ontworpen voor bij je thuis. Drie kunstwerken zijn opgedeeld in 50 kleine stukken. Met elk MU-SEE-UM krijg je drie verschillende kunstwerken
van 3x4 cm in handgemaakte keramische lijsten.

Een giclée print van een collage met een kivietsbloem is mijn bijdrage aan deze eerste uitgave. Een van mijn lievelingsbloemen in de lente (hoewel alle bloemen in de lente me gelukkig maken), en een bloem die me terugbrengt naar de tuin van mijn kindertijd. 

MU-SEE-UM No.1 is te koop via: www.mu-see-um.nl for €166 of stuur me een email

(info voor pers)


mu-see-um art of being small art box
Mu-see-um
IMG_0159
IMG_1290
IMG_9796
Mu-see-um

EERDER

britt-met-tapijt

Museum Voorlinden
28 juni 2020

Een laatste knuffel voordat dit schilderij zijn eigen weg gaat. Want vanaf deze dag maakt het schilderij Tapijt deel uit van de collectie van museum Voorlinden. Ik voel me vereerd en ben erg blij dat dit prachtige museum het nieuwe thuis wordt van een van mijn favoriete schilderijen.

 

logo
Ann deMeester at Jessica Stockholder Centraal Museum with painting by Britt Dorenbosch

Jessica Stockholder: Stuff Matters | Centraal Museum | Utrecht
2019 | 19 april - 1 september

Voor de tentoonstelling Stuff Matters werd Jessica Stockholder uitgenodigd te struinen door de museumcollectie van het Centraal Museum. Ze selecteerde meerdere kunstwerken uit het depot om in haar eigen werk en in haar presentatie te verwerken. Naast 60 werken van meer dan 45 makers koos ze mijn schilderij Albums in haar hoekje vol stillevens. Het schilderij hing tussen werk van o.a. Peike Koch, Lieven Hendriks en Vincent van Gogh.

Op de foto hiernaast zie je mijn werk tussen de meesterstukken en op de voorgrond Ann Demeester die voor het televisieprogramma Nu te zien! een goede hoek had uitgekozen.

K.F. Hein Art Stipend
2017 | juli

Tijdens mijn werkperiode voor het K.F. Hein Kunststipendium hield ik een blog blij waarin ik een kijkje gaf in mijn werkproces. Je kunt de twee blogs lezen op de website van het K.F. Hein Fonds:  blog1 en blog2

 

KFHein Blog 2 Britt Dorenbosch
Britt Dorenbosch wins K.F.Hein Stipend

Photo by Anna van Kooij

K.F. Hein Kunststipendium | Utrecht
2016 | 23 september

Ja! Ik heb het K. F. Hein Kunststipendium 2017 gewonnen met mijn schetsontwerp Thuis. De jury was onder de indruk van mijn zeer persoonlijke onderzoeksvoorstel dat het publiek toch in staat stelt zich verbonden te voelen met het onderwerp. Komend jaar onderzoek ik het begrip thuis door middel van schilderen en tekenen. De resultaten zullen in het najaar van 2017 te zien zijn in de Nieuw Utrecht Kamers in het Centraal Museum Utrecht.

instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image